ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΘΗΡΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ


Πείτε τη όπως θέλετε, το θέμα είναι ένα. Ο τόπος αυτός εκτός από μοναδικός είναι και μαγικός.
“Να πηγαίνεις εκεί που σε πάει η καρδιά σου.” Έτσι είχα διαβάσει κάπου και μετά από χρόνια βρέθηκα να πηγαίνω ακριβώς εκεί! Την πρώτη φορά που ήρθα στο νησί μου κόπηκε η ανάσα όταν κατέβηκε η πόρτα του καραβιού και αντίκρισα το λιμάνι.Εντάξει, όταν δεν ξέρεις θες να ξαναμπείς στο καράβι και να γυρίσεις πίσω. Άσχημο. Για να λέμε τη αλήθεια. Να μην τα πολυλογώ, μετά από διακοπές η Σαντορίνη έγινε η μεγάλη μου αγάπη. Ώσπου ήρθε ο καιρός και τα έφερε έτσι η ζωή, ο χρόνος και όλα αυτά τελος πάντων και έγινα αυτο που λέμε “ερωτική μετανάστης.” Που; Ναι ναι, στη Σαντορίνη.
Θα ξεκινήσω λοιπόν να σας μεταφέρω εικόνες, συν και πλην του νησιού, και εντυπώσεις απ’όσα έχω δει μέχρι στιγμής και θα συνεχίσω να σας μεταφέρω ότι καινούριο!
Ναι, αυτό που λένε, οτι το νησί είτε το λατρεύεις είτε σου περνάει αδιάφορο ισχύει. Για εσάς που ετοιμάζεστε για διακοπές λοιπόν μην περιμένετε να δείτε πράσινο και γαλάζια νερά. Το πράσινο είναι ελάχιστο και οι παραλίες έχουν μαύρο βότσαλο, οπότε τα νερά φαίνεται α έχουν σκούρο χρώμα, σχεδόν μαύρο.Όλα αυτά λόγο της έκρηξης του ηφαιστείου.
Η θέα στην καλντέρα; Μαγική. Αυτή είναι όλη η ομορφιά στο νησί. Γκρεμός, και πάνω του χτισμένα λευκά σπιτάκια με μπλε παράθυρα, μπαρ, εστιατόρια και το πιο υπέροχο ηλιοβασίλεμα με θέα το ηφαίστειο και τη Θηρασσιά. Εκκλησάκια παντού, σχεδόν δίπλα δίπλα το ένα με το άλλο. Όλα περιποιημένα . Στην καλντέρα, στα σοκάκια, στα βουνά, παντού. Οι αυλές των σπιτιών είναι πολύχρωμες απο τα λουλούδια και παντού υπάρχουν βουκαμβίλιες. Ότι ώρα και να ‘ναι, ότι εποχή, είτε βρέχει, είτε έχει λιακάδα, η θέα αυτή είναι απλά υπέροχη. Όπου και να σταθείς μαγεύεσαι.  Σοκάκια γεμάτα μαγαζιά στα οποία μπορείς να βρεις τα πιό απίστευτα πράγματα. Κόσμος; Πολύς. Απο κάθε γωνία του κόσμου. Και δεν υπερβάλλω! Ότι ώρα και να ‘ναι, ότι εποχή, είτε βρέχει, είτε έχει λιακάδα, η θέα αυτή είναι απλά υπέροχη. Στο νησί το φαγητό είναι τέλειο, με πολλες επιρροές απο την Κρητική κουζίνα, αρκεί να ξέρεις που να πας. Το κρασί είναι υπέροχο, είναι κάτι για το οποίο φημίζεται η Σαντορίνη, και κυρίως το βινσάντο.
Πολλά είναι αυτά που μπορείς να κάνεις εδω, είτε σαν επισκέπτης είτε σαν μόνιμος κάτοικος. Το νησί έχει πολλές ομορφιές και πέρα απο τα γνωστά είναι και τα άγνωστα.
Αγαπημένο μέρος του νησιού; Οία. Ηρεμία, απίστευτη αύρα, μαγική θέα και εκεί, ακόμα πιο μαγικό ηλιοβασίλεμα. Ένας τεράστιος βράχος που ανεβαίνουν πάνω σε αυτόν και όπου μπορούν να χωρέσουν, κάτω και γύρω του, πολύς κόσμος, πολλές φωτογραφικές μηχανές, κινητά και με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, απαθανατίζει λεπτό προς λεπτό τη πτώση του ηλίου. Και όταν πέσει ακούγεται το πιο δυνατό χειροκρότημα.

Είναι πανέμορφη, είναι ερωτική, έχει απίστευτη ενέργεια, είναι κοσμοπολίτικη, έχει άγρια ομορφιά, είναι μοναδική.
Σαν πρώτο άρθρο για τη Σαντορίνη προσπάθησα να σας δώσω μια συνολική εικόνα για το μέρος. Θα ακολουθήσουν και άλλα σχετικά με το νησί.
Stay tuned!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου