ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ , ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εδώ και κάποια χρόνια και μέσω μιας παγκόσμιας προσπάθειας , ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως ο Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού.
Τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν είναι τρομακτικά, τόσο για τις γυναίκες στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια. Ο καρκίνος του μαστού υπολογίζεται ότι αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες ηλικίας 40-45 ετών.

Τα αίτια της εμφάνισης; Πολλά. Κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης, κάπνισμα, κληρονομική προδιάθεση είναι λίγα από αυτά.
Τι πιο όμορφο από το να αγαπάς πρώτα απ’όλα τον εαυτό σου; Βασικό είναι να ενημερωθούμε από τον γυναικολόγο μας ώστε να μας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές.
Ένα σημαντικό κομμάτι είναι η αυτοεξέταση,η οποία θα πρέπει να γίνεται από την ηλικία των 20 ετών, κάθε μήνα μετά το τέλος της περιόδου από την ίδια τη γυναίκα, και σε περίπτωση που παρατηρηθεί κάποια αλλαγή να επισκεφθεί κατευθείαν το γυναικολόγο της.
Στην ηλικία πλέον των 35-40 ετών και κάθε χρόνο θα πρέπει να γίνεται μαστογραφία και πάλι μετά το τέλος της περιόδου.
Όσο έντονοι λοιπόν είναι πλέον οι ρυθμοί της ζωής μας και όσο φορτωμένη είναι η καθημερινότητά μας μην ξεχνάτε ότι σημαντικότερο όλων είναι η υγεία μας. Σκεφτείτε πόσο μπορείτε να την προστατεύσετε με τρεις απλούς τρόπους και λίγα λεπτά από το χρόνο σας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου