Φιλοι & ''Φιλοι''





Και τα χρόνια περνάνε, και έχεις φτάσει πλέον σε μια ηλικία που μπορείς να κρίνεις, να αποδεχθείς ή όχι τους ανθρώπους που βρίσκονται στη ζωή σου. Και που πια είναι ανάγκη να “ξεκαθαρίσεις” το κομμάτι αυτό. Τους φίλους.
Υπάρχουν λοιπόν φίλοι και “φίλοι”. Υπάρχουν όμως και οι φανταστικοί φίλοι και δεν εννοώ αυτούς που σαν παιδιά είχαμε όλοι αλλά τους φανταστικούς φίλους του facebook. Γιατί κακά τα ψέμματα, δεν είναι πραγματικοί φίλοι.
Λένε ότι οι φίλοι μας είναι η οικογένεια που επιλέγουμε. Αλήθεια. Μεγάλη.
Λένε επίσης ότι ο πραγματικός φίλος φαίνεται στα δύσκολα. Σ’αυτό δεν θα συμφωνήσω. Ο πραγματικος φίλος είναι αυτός που θα χαρεί με τη χαρά σου. Και αυτό όλοι το καταλαβαίνουν. Αυτός λοιπόν είναι φίλος σου. Αυτός που όταν όλα σου πάνε καλά γίνεται κομμάτι αυτού.

Φίλοι εξ’αποστάσεως; Φυσικά και υπάρχουν. Και αυτό το ξέρω πολύ καλά. Τα χιλιόμετρα δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στο δέσιμο που έχεις με κάποια άτομα.
Καλός φίλος ή κολλητός αν θέλετε, δεν είναι αυτός που θα είστε μαζί κάθε μέρα, που θα μιλάτε όλη μέρα, που θα κάνετε τα πάντα μαζί. Και αν αυτό συνέβαινε παλιά, με το πέρασμα των χρόνων, λογικά, θα το αποζητάτε όλο και λιγότερο. Γιατί αλλάζει η καθημερινότητά μας, και γιατί όλοι χρειαζόμαστε χρόνο και χώρο για τον εαυτό μας και για ανθρώπους καινούριους που μπαίνουν στη ζωή μας. Χωρίς να ξεχνάμε τους φίλους μας. Τους πραγματικούς. 
Τους “φίλους”; Δεν νομίζω ότι τους χρειαζόμαστε. Δεν νομίζω ότι το ψεύτικο ενδιαφέρον βοήθησε ποτέ κανέναν. Βέβαια “φίλοι” μπορεί να αποδειχτούν άτομα τα οποία ήταν στη ζωή μας χρόνια. Που μαζί είχαμε περάσει λύπες και χαρές, Που πάντα ήμασταν εκεί όποτε μας χρειάζονταν και ενώ πάντα ξέραμε καταβάθος τι συμβαίνει, ποτέ δεν το παραδεχθήκαμε. Αλλά όπως είπαμε πριν, δεν είσαι φίλος όταν δεν είσαι κομμάτι της ευτυχίας μου και της χαράς μου. Κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα. 

Μεγάλο κομμάτι είναι η φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών. Όχι, δεν νομίζω ότι υπάρχει και ούτε θα υπάρξει. Και καλό θα είναι να μην μπερδεύουμε το ότι με κάποιους άνδρες ταιριάζουν οι απόψεις μας και κάνουμε καλή παρέα με το “είμαστε κολλητοί”.
Και φυσικά μετά ακολουθεί η ερώτηση: “γιατί, υπάρχει πραγματική φιλία μεταξύ των γυναικών;” Ναι. Υπάρχει. Όπως υπάρχει και πραγματική φιλία μεταξύ των αδρών. Σπανίζει αλλά υπάρχει. Και όσοι την έχετε κρατήστε τη και προστατέψτε τη.

Και τέλος είναι και όλοι αυτοί που μετράνε χιλιάδες φίλους. Και χαίρονται όταν κάποιος τους κάνει αίτημα φιλίας. Και φυσικά τον αποδέχονται. Όλους τους αποδέχονται. Και φυσικά ξέρουμε όλοι ότι δεν είναι φίλοι μας. Απλά ο ένας ψαχουλεύει τη ζωή του άλλου. Και πλέον αυτό είναι μέρος της ζωής μας, το έχουμε αποδεχτεί. Και ο καθένας το διαχειρίζεται όπως και όσο καλύτερα μπορεί. Τόσο απλά.

Φίλοι, κολλητοί, αδερφοί, αδερφές ψυχές, πείτε τους όπως θέλετε το θέμα είναι να έχετε στη ζωή σας ανθρώπους που να σας γεμίζουν και σας κάνουν καλύτερους.

 Όσο μεγαλώνουμε τόσο αλλάζουμε και τόσο πιο “σοφοί” γινόμαστε στις επιλογές μας, στον τρόπο που αντιδράμε και πάνω απ’όλα στο τι θέλουμε και ποιούς θέλουμε να είναι δίπλα μας.  Και πάνω απ’όλα σημασία έχει να τα πηγαίνετε καλά πρώτα οι ίδιοι με του εαυτούς σας. Αν πετύχετε αυτό το κομμάτι τότε θα είστε πραγματικά ευτυχισμένοι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου